Kuipers vindt het te vroeg voor besluit opengooien cultuursector

Kuipers vindt het te vroeg voor besluit opengooien cultuursector 

19 januari 2022 - 13:58

Het is allemaal leuk en aardig dat de cultuursector vandaag aan het protesteren is, maar het is volgens zorgminister Ernst Kuipers nu nog te vroeg om te besluiten of theaters en musea hun deuren straks kunnen openen, zegt zorgminister. "Het gaat de goede kant op", zegt de bewindsman. Maar wat dat precies betekent voor de kunst- en cultuursector, kan Kuipers nog niet zeggen. "Je moet ons die tijd nog even geven."

Aanstaande dinsdag gaat het kabinet kijken wat het kan betekenen voor restaurants, kroegen en cafés, maar ook voor die cultuurbranche. De coronasituatie is niet per se negatief, geeft Kuipers aan. "Ondertussen zijn de besmettingen drie weken aan het stijgen, en desalniettemin is ook vandaag het aantal patiënten dat in de ziekenhuizen ligt lager dan gisteren."

Hij is blij met die "dalende trend" maar wil wel nog even de tijd krijgen. Hij benadrukt dat het kabinet al heeft besloten om na de persconferentie van afgelopen vrijdag slechts anderhalve week de tijd te nemen om dit opnieuw te wegen. "We komen er op heel korte termijn op terug", maar die tijd tot dinsdag heeft het kabinet wel nodig om een besluit te nemen, aldus de minister.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml