'Kunnen we Kaag niet beter naar de psycholoog sturen?'

'Kunnen we Kaag niet beter naar de psycholoog sturen?' 

09 september 2021 - 13:20

De formatie-onderhandelingen verlopen op zijn zachts gezegd nogal stroef. Marianne Zwagerman denkt wel te weten waar dat mee te maken heeft: "Hare Hooghartigheid Sigrid Kaag is een ijskonijn die denkt dat zij de verkiezingen heeft gewonnen, terwijl dat helemaal niet zo is."

Zij stelt tevens voor om Sigrid Kaag eens te sturen naar psycholoog Martin Appelo, die een boek heeft geschreven over hechtingsstoornissen. Kaag zei namelijk in het debat dat ze 'behalve enkele familieleden en vrienden' niemand vertrouwt: "Wij zitten met twee mensen - Mark Rutte en Sigrid Kaag - in de formatie met serieuze hechtingsstoornissen."

Onderhandelingen op basis van persoonlijke voorkeur?

Ook was er tijdens het debat een motie van Caroline van der Plas en Wybren van Haga om tijdens de onderhandelingen alleen maar te kijken naar het inhoudelijke partijprogramma en niet naar persoonlijke voorkeuren. Zwagerman: "Dat lijkt mij toch een no-brainer? Maar de motie werd weggestemd! Zij willen dus dat er een regering komt op basis van persoonlijke voorkeuren. Dan gaat het Sigrid wil niet met Mark want Sigrid heeft een slechte jeugd gehad. Dat kan toch niet waar zijn?"

Opmerkelijk moment

Dan was er nog een ander opmerkelijk moment: Tijdens een interruptie scheeuwde Wilders dat de Kamervoorzitter Bergkamp corrupt is, omdat zij de microfoon van Wilders had uitgezet omdat zijn spreektijd voorbij was. Rutte ging toen als Kamerlid naar de microfoon om te zeggen dat Wilders daarmee te ver ging. "Wat hij daarmee deed is iets wat niemand gehoord heeft de lucht in blazen. Daarmee kon Wilders weer een weerwoord geeft. Terwijl de Kamervoorzitter zijn microfoon had uitgezet. Daarmee zou je kunnen zeggen dat de actie 'beschadig D66' door de VVD in gang is gezet." 

Landonteigening van boeren

Onteigening van boerenland: daar is een wet voor, maar die is bedoelt voor rampen en calamiteiten. "Nu wordt ie heel makkelijk geplakt op dat de boeren onteigend moeten worden door een demisionaire kabinet, aldus Zwagerman. "En dan zegt Schouten: 'nee , dat is niet het kabinet, dat zijn ambtenaren die dit willen'. Dan denk ik: 'Wie heeft nou de macht in dit land?'

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml