ZIEN: Ku Klux Klowns opgehangen in bomen 

08 september 2017 - 14:45

Een groep zelfbenoemde kunstenaars heeft in de strijd tegen 'witte nationalisten' in Virginia Park, Richmond, voor opschudding gezorgd door witte poppen in bomen op te hangen. De poppen zijn voorzien van witte puntmutsen, pruiken en clownsschoenen.

Kunstenaarscollectief Indecline zegt verantwoordelijk te zijn voor de actie om zo een vuist te maken tegen het "opkomende witte nationalisme". Richmond is een strategisch gekozen plek, want het is de voormalig hoofdstad van de Confederatie.

Zoals u allemaal wellicht wel weet, was de Confederatie het verbond van zuidelijke staten dat zich wilde afscheiden van de rest van Amerika en het niet eens was met de beslissing om de slavernij af te schaffen. Dat leidde uiteindelijk tot een vierjarige burgeroorlog die het Confederatie-leger in 1865 verloor.

De autoriteiten in Richmond zijn inmiddels een onderzoek gestart naar de actie van Indecline. Wij vragen ons af welke actie zij in petto hebben tegen de haatbeweging Black Lives Matter. Sorry, vergeten. Geweld, moord en doodslag wordt natuurlijk alleen maar gelinkt aan zichzelf superieur voelende witte racisten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie