Kunstklapper Charles Manson te zien in griezelmuseum
Raar

Kunstklapper Charles Manson te zien in griezelmuseum.

Een kunstgebit van de Amerikaanse sekteleider Charles Manson (83), die vorige week de pijp aan Maarten gaf, is binnenkort te zien in een griezelmuseum in Las Vegas.

Manson zat maar liefst 45 jaar in de cel voor het aanzetten tot een aantal gruwelijke moorden. Het gaat om valse tanden die in 2010 van Manson werden gestolen toen hij in de gevangenis stond te douchen.

Kort na de ontvreemding van het gebit werd de gevangene die de tanden van Manson had verduisterd vrijgelaten. Hij schreef de sekteleider vervolgens een brief met daarbij een kiekje van de tanden. Manson zou hem vervolgens hebben gevraagd het kunstgebit zo snel mogelijk terug te sturen naar de gevangenis.

De jatmoos, die behalve de tanden ook nog een 'duivelse' halsketting (gemaakt van toiletpapier en stukjes ondergoed) van Manson had gepikt, weigerde dat.

Vervolgens zou de in gevangenschap verkerende sekteleider de foto van het gebit hebben gesigneerd met hakenkruisjes op een paar tanden. Ook deze prent wordt, samen met het gebit, de ketting en andere dingen die Manson achter de tralies in elkaar knutselde, overgebracht naar het museum, zo meldt de Amerikaanse site TMZ.

Alle artikelen geladen. Overzicht →