Kunstmatige intelligentie ziet of u homo bent
Tech

Kunstmatige intelligentie ziet of u homo bent.

Onderzoekers hebben een computer/robot/kunstmatig intellectueel ontwikkeld die door te kijken naar uw foto uw geaardheid kan raden. Nou is dat weliswaar aan sommige mensen ook wel heel makkelijk af te zien, maar de onderzoekers waarschuwen nu dat hun creatie gevaarlijk kan zijn.

Ze hebben het onderzoeksproject 'geleerd' om geaardheid te voorspellen door 35.326 foto’s van 14.776 mensen te tonen, met bij iedere foto een vermelding van de geaardheid van de persoon. En computers leren nou eenmaal snel. Nu is de kunstmatig intelligente in staat om bij elke willekeurige foto de geaardheid van de afgebeelde persoon in 91 procent van de gevallen bij mannen en 83 procent bij vrouwen correct te voorspellen.

Ontzettend handig maar ook levensgevaarlijk in verkeerde handen natuurlijk. Binnen het onderzoeksteam was er daarom twijfel of de resultaten wel gepubliceerd moesten worden. "We vonden echter dat er een noodzaak was om beleidsmakers en de LHBTQ-gemeenschap te waarschuwen", stellen de onderzoekers

Alle artikelen geladen. Overzicht →