Kunstmevrouw knutselt miniatuurversie Aleppo
Binnenland

Kunstmevrouw knutselt miniatuurversie Aleppo.

Kunstmevrouw Saskia Stolz heeft Amsterdam opgezadeld met een heuse miniatuurversie van oorlogsstad Aleppo. Leuk voor de in Nederland aanwezige Syriërs, ver weg maar toch dichtbij huis.

Het knutselwerkje zal niet heel veel tijd in beslag hebben genomen, aangezien de stad heden ten dage grotendeels uit puin bestaat. Je gooit wat stenen neer en c'est ça, iedereen gelooft dat je Aleppo hebt nagebouwd.

Niettemin blijken er toch voorbijgangers te zijn die hier en daar nog iets herkennen. Zo is daar de Syrische vluchteling (woonachtig in Noorwegen, op vakantie in Nederland) Laila Ali, die tussen de hoopjes steen opeens de "scherpschuttersstraat" herkent. "Bewoners moesten daar rennend voor hun leven boodschappen doen."

Wie de restanten van het voormalige ISIS-bolwerk graag wil bekijken, kan dat tot aankomende zaterdag doen. Als bonus wordt er Syrische muziek gespeeld, zijn er Syrische hapjes en drankjes (GRATIES) en komt dagelijks om 13.00 uur een echte vluchteling een tranentrekkend verhaal ophangen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →