'Kus vol op de mond van Spaanse speelster is absoluut oké'

'Kus vol op de mond van Spaanse speelster is absoluut oké' 

22 augustus 2023 - 13:52

De kus van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond op de mond van een Spaanse voetbalster krijgt een staartje. En een wel heel opvallend staartje. Na alle hoon die Luis Rubiales ten deel viel, krijgt hij nu ook steun. De Duitse voetballegende Karl-Heinz Rummenigge vindt de ophef maar overdreven en neemt het juist voor de loslippige Spanjaard op.

En zo kan het dus ook. Een beetje nuance in alle hectiek rondom dé kus van 2023 kan geen kwaad. Even snel de context: nadat de Spaanse voetbaldames afgelopen weekend de WK-finale wonnen, gaf Rubiales bij de huldiging één van de voetbalsters een volle zoen op de mond. De wereld ontplofte. Iedereen sprak schande van de actie van Rubiales. Ophef alom. Ook de speelster, Jennifer Hermoso, gaf aan de kus niet te kunnen waarderen. Al zei ze later ook de kus niet groter te maken dan dat het was.

Rubiales zelf deed alle tumult af als onzin en zei dat de kus ontstond uit vriendschap tussen hem en Hermoso. De mensen die er schande van spraken, noemde hij idioten. Later kwam hij hierop terug en bood hij alsnog zijn excuses aan. "Ik heb een fout gemaakt, maar had geen kwade bedoelingen", aldus de voorzitter.

Dan kan je denken: zand erover en we kunnen door. Maar dat is gerekend buiten Karl-Heinz Rummenigge. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bayern München zag Rubiales los gaan en dat maakte blijkbaar allemaal hitsige gevoelens los bij de 67-jarige. Hij vond het nodig om op een voetbalgala in Hamburg alsnog te zeggen dat wat hem betreft de ophef rondom de kus wél overdreven was. "Als je wereldkampioen wordt, ben je emotioneel. Wat hij heeft gedaan is, met alle respect, absoluut oké." Hij blikte ook terug op 2020 toen zijn club de Champions League won. "Daar heb ik mannen gekust, weliswaar niet op de mond, maar uit pure vreugde."

Op zich is het een herkenbaar verhaal van de Duitse bejaarde. Het gevoel vanuit pure vreugde allemaal vrouwen te willen kussen is ons niet vreemd, maar terughoudendheid daarin is toch aan te raden. Vooral tegenwoordig. Hoe het zit met het kussen van mannen weten we niet precies, maar dat is onze tekortkoming want anno tegenwoordig moet je overal voor openstaan. Wat dat betreft vinden wij het wel heel mooi en puur dat meneer Rummenigge niet discrimineert en openlijk toegeeft ook ongevraagd mannen te kussen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml