Upd: Demonstratie 'We Are Here' is bezig
Binnenland

Upd: Demonstratie 'We Are Here' is bezig.

Het leven van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland is zwaar, loodzwaar. Positief puntje is wel dat er ongestoord gekraakt kan worden, want toegestaan door Jozias van Aartsen. Alleen als zelfs dat niet meer mag, dan wordt de situatie wel heel hopeloos.

We hebben het hier natuurlijk over zeer gewaardeerde ordeverstorers van de groep 'We Are Here' . De vrouwelijke leden gaan hun misplaatste woede vanmiddag bij de Stopera in Amsterdam uiten middels een demonstratie, want hè ze hebben al 1,5 jaar illegaal een dak boven hun hoofd gehad en nu waagt Amsterdam het om ze eruit te gooien.

Zij eisen nu een 24-uursopvang, want alleen nachtopvang is zo karig. "Nu is het alleen nachtopvang en staan we elke dag om 09.00 uur weer op straat. Het maakt ons afhankelijk en kwetsbaar voor misbruik", zo meldt AT5.

Er is in elk geval licht aan het eind van de tunnel: GroenLinks gaat zich voor hen hard maken, de partij zei eerder al de bed-bad-brood-regeling uit te willen breiden van twaalf- naar vierentwintiguursopvang.

Update 12.31 uur:

De demonstratie van de vrouwelijke (en enkele mannelijke) leden van actiegroep 'We Are Here' is inmiddels aan de gang. Wij zijn ter plaatse en zullen u middels beeldmateriaal op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →