Laat Quincy Promes wegrotten, in de cel of in Rusland!

Laat Quincy Promes wegrotten, in de cel of in Rusland! 

20 juni 2023 - 12:15

Je hebt goede mensen en je hebt Quincy Promes. Dat hij niet kon voetballen, dat wisten de voetbalkenners al (Frank de Boer dus niet). Maar steeds meer wordt duidelijk wat een verdorven mens hij is. Gelukkig is hij veroordeeld tot achttien maanden brommen voor het neersteken van zijn neef tijdens een feest in Abcoude, eind 2020. Eind goed al goed? Nog niet.

Vooralsnog zal hij weinig van zijn veroordeling merken. Als dikbetaalde speler van Spartak Moskou (naar verluid pakt hij jaarlijks 2,3 miljoen euro, exclusief bonussen) kan hij lekker doorgaan met zijn jetsetleven vol dure auto's, met diamanten versierde Rolexen en Gucci-tasjes, want het fijne land Rusland levert namelijk geen burgers uit. Het is natuurlijk niet voor niets dat hij in 2021 dolblij was dat Spartak Moskou hem terug wilde halen, terwijl het allang duidelijk was dat er een veroordeling aan zat te komen.

Promes kan dus lekker zijn centen blijven tellen, al heeft hij via zijn advocaat Robert Malewicz wel aangekondigd in hoger beroep te gaan en ook bij dit hoger beroep aanwezig te zullen zijn. U zult denken: huh, hebben we het nog over Quincy Promes? Die vent heeft toch geen geweten? Hij heeft toch ook nooit berouw getoond voor het neersteken van zijn neef? En deze Promes had het in afgeluisterde gesprekken (oja, Promes is ook verdachte in een enorme drugszaak en werd daarom afgeluisterd) toch over zichzelf als ‘soldatenneefje’, had hij het over het ‘herstellen van de familie-eer’ en zei dat hij zijn neef liever in zijn nek had gestoken?

Ja, deze Promes zegt dus in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Waarom? Niemand die het weet, maar waarschijnlijk is hij gewoon enorm dom. Promes, doe geen moeite, je bent te dom om te praten, dus blijf vooral weg uit de rechtszaal, zou een beetje advocaat hem moeten adviseren, maar Robert Malewicz heeft iets anders bedacht. Deze vent heeft bij ons aangegeven dat Promes best aanwezig will zijn bij het hoger beroep, maar alleen als hij zwart op wit krijgt dat hij dan niet wordt opgepakt voor de drugszaak waarin hij verdachte is. Wat? Ja. Koekoek!

Nog even ter verduidelijking: volgens het OM zit Promes vuistdiep in de internationale cocaïnesmokkel. Hij zou zijn Russische Poetin-miljoenen hebben geïnvesteerd in de smokkel van twee partijen van 650 en bijna 720 kilo cocaïne. De partij van bijna 720 kilo werd helaas voor Promes in de haven van Antwerpen in beslag genomen. ‘Ze kwamen in 2 bakken, eentje is gevallen, eentje is geklemd, en dus me hele winst was door de helft’, zou Promes daarop hebben verstuurd via een toch niet zo goed vergrendelde PGP-telefoon.

Geen wonder ook dat hij keihard bezig is een Russisch paspoort te bemachtigen. Rusland levert geen onderdanen uit en met een paspoort is hij niet langer afhankelijk van een werkvisa, zoals nu het geval is. Mocht zijn voetbalcarrière eenmaal ten einde zijn en mocht hij ook in hoger beroep veroordeeld worden en daarna óók nog een veroordeling voor drugshandel aan zijn Prada-broek krijgen, dan is hij met een Russisch paspoort onder de vleugels van Poetin in elk geval veilig.

Promes, we hopen dat je snel in de cel belandt, linksom of rechtsom. En anders blijf je maar lekker in dat Rusland van je wegrotten. De ballen!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml