Laatste Hofbar maakt de balans op!

Laatste Hofbar maakt de balans op! 

08 juli 2022 - 11:51

Het zevende seizoen van De Hofbar is ten einde gekomen en in de laatste uitzending werden de belangrijkste onderwerpen van dit seizoen nog even op een rijtje gezet. Wat kunnen we hieruit concluderen? En, verrassing: er is nog ruimte voor verbetering!

Vooruit, we beginnen eerst met goed nieuws. We trapten het seizoen af met privégegevens in het Kadaster en de KVK, die met slechts één druk op de knop voor iedereen zichtbaar waren. Minister Adriaansens, verantwoordelijk voor de KVK, beloofde dat ze dit ging oplossen, en dat deed ze: de privégegevens zijn binnenkort op aanvraag af te schermen.

Dan naar het Twentse Den Ham, waar waterbedrijf Vitens drie keer zoveel water wil gaan winnen. De scheuren staan al in de huizen, en hoewel de gemeente tegen de komst is van een wateropslagkelder omdat dat de katalysator zou kunnen zijn voor meer waterwinning , gaat de provincie hier volledig aan voorbij en stemt ermee in. Volgens statenlid Jan Jonker namens de SGP staan die twee los van elkaar, en zal er “geen druppel méér” worden gewonnen. Dus er komt een mega wateropslagkelder, maar er wordt niet meer water gewonnen. Volg jij het nog?

Een wat ouder verhaal van De Hofbar is het kanaal Almelo-De Haandrik, dat voor de scheepvaart moest worden uitgediept. Huizen verzakten door de werkzaamheden, maar de schadevergoedingen die de bewoners kregen, zijn zeer uiteenlopend en willekeurig uitgedeeld waardoor veel mensen nog steeds schade niet hersteld hebben. Gedeputeerde Bert Boerman, die eerst niet wilde reageren voor de camera, gaat nu wél in gesprek. Wat is zijn verweer?

Staalfabriek Tata Steel houdt ook bij De Hofbar de gemoederen flink bezig. De aanhoudende berichten over hoe schadelijk de uitstoot is, lijken daarentegen weinig te veranderen. Eerder dit seizoen liet gedeputeerde Jeroen Olthof nog weten dat bronmetingen niet het antwoord zijn op de kwaliteit van de gezondheid. Vindt hij dat nog steeds?

Kijk hier De Hofbar terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml