Laatste huurders Fort Oranje komende dagen weg
Binnenland

Laatste huurders Fort Oranje komende dagen weg.

Wij hadden het niet voor mogelijk gehouden, maar de allerlaatste huurders van kwaliteitscamping Fort Oranje zullen de plek de komende dagen gaan verlaten. Hiermee komt er dan echt daadwerkelijk een einde aan de jarenlange soap rond het vervallen vakantie-oord. 

"De paar overgebleven huurders van stacaravans krijgen in maart de sleutel van hun nieuwe (gratis?) huis", laat een woordvoerder van de ongetwijfeld trotse gemeente Zundert zojuist weten. Het enige wat nu nog blijft staan zijn zes stacaravans die eigendom zijn van bewoners. Wat daarmee dient te gebeuren is nog niet duidelijk, de gemeente vertikt het in elk geval om de plekken op te kopen.

Inmiddels zijn zo'n 900 huurders vertrokken sinds de gemeente in juli vorig jaar het beheer van de vijfsterrencamping overnam en besloot het te sluiten. De eigenaar en 17 bewoners stapten naar de Raad van State om de sluiting en de ontruiming aan te vechten, maar vingen daar bot. De gemeente heeft overigens nog steeds geen besluit genomen wat het nu met Fort Oranje gaat doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →