Laatste woorden Oekraïense grenswachten tegen Russen: 'F**k you'

Laatste woorden Oekraïense grenswachten tegen Russen: 'F**k you' 

25 februari 2022 - 10:44

Slangeneiland. Een piepklein Oekraïens-eilandje in de Zwarte Zee. De 13 grenswachten aldaar werden gisteren geconfronteerd met een Russisch oorlogsschip en besloten zich niet over te geven maar te zeggen wat iedereen tegen die halvegare daar in het Kremlin zou moeten zeggen. 

Op een audiofragment is te horen hoe de Russische marine via de radio de grenswachten toespreekt en eist dat ze zich overgeven. "Dit is een Russisch schip. Ik stel voor dat jullie wapens inleveren en capituleren. Zo niet, dan zal ik het vuur openen. Hebben jullie dat begrepen?"

Aan de andere kant van de radio is zachtjes te horen dat de grenswachten met elkaar overleggen. "Dit is het dan. Zal ik zeggen dat hij de klere kan krijgen?", vraagt een van hen aan de ander. En dan: "Krijg de klere."

Helden. Zij krijgen dan ook postuum (want neergeknald door het Rode Leger uiteraard) van Zelensky de onderscheiding 'Held van Oekraïne'. Luister hieronder naar het audiofragment (voor de reaguurders onder jullie die de Oekraïense taal niet machtig zijn NOS-filmpje met ondertiteling hier).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml