UPD: Jo Cox overleden
Buitenland

UPD: Jo Cox overleden.

Labour-parlementariër Jo Cox is omgekomen bij een schiet- en steekpartij in Birstall, West Yorkshire.

Update 18.17:

Volgens de politie is Jo Cox overleden aan haar verwondingen. Dee Collins, politiechef van West Yorkshire, vertelt dat er een groot onderzoek gaande is op het plaats delict. Er zou ook een 77-jarige man zijn aangevallen. 

Update 17.08:

De politie onderzoekt momenteel de uitspraken van de verdachte. De man zou "Britain First" hebben geschreeuwd, aldus een ooggetuige aan The Guardian. Dit verwijst naar een rechts-extremistische politieke partij. 

Er is onduidelijkheid over of de schutter wel of niet bewust op Jo Cox heeft geschoten. Een getuige vertelt dat er gericht op Cox werd geschoten. Volgens de eigenaar van een café in de buurt schoot een man meerdere keren op Cox. Toen iemand hem wilde stoppen, trok de schutter een mes en begon haar daarmee aan te vallen. Andere getuigen beweren dat ze is neergeschoten nadat ze een ruzie tussen twee mannen wilde sussen. 

Update 15.57:

De vrouw zou zijn neergeschoten en de toestand van het 41-jarige parlementslid is kritiek. Volgens The Guardian wilde Cox bemiddelen bij een ruzie tussen twee mannen. Er ontstond een worsteling, hierna werd de politicus neergeschoten. Er is een man van 52 jaar opgepakt. In het gebied is politie ingezet. 

Cox is parlementslid van het kiesdistrict Batley en Spen nadat ze een zetel won bij de algemene verkiezingen in 2015, aldus The Independent

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →