Gaga ontmoet Dalai Lama, Chinezen boos
Entertainment

Gaga ontmoet Dalai Lama, Chinezen boos.

Lady Gaga die een theekransje heeft met de Dalai Lama. Iets geruststellenders kan er bijna niet zijn. Toch denken Lady Gaga's fans daar anders over. De Chinese overheid - geregeerd door de Chinese Communistenpartij - ziet de Dalai Lama namelijk als een gevaarlijke separatist, waardoor de concerten van Lady Gaga in China gecanceld moeten worden.

Eerder werden concerten van Bon Jovi, Maroon 5 en Selena Gomez geannuleerd wegens het contact van de artiesten met de Tibetaanse spirituele leider. Hen werd volgens TIME de toegang tot China ontzegd. Gaga en een aantal vooraanstaande Amerikanen organiseerden afgelopen weekend een Q&A-sessie in Indianapolis, waar Gaga vragen stelde die ze door haar fans opgestuurd kreeg.

Reacties van Gaga-fans

"Ik ga Lady Gaga nu ontvolgen, nationale interesse staat boven alle idolen'', post een gebruiker van de Chinese Twitter-achtige microblog Weibo. "Ik ben zeer teleurgesteld,'' berichtte een andere fan. Ik hield van Lady Gaga om haar uitgesproken karakter en de dingen die ze bereikt heeft. Maar nu realiseer ik me dat ze helemaal niet om haar Chinese fans geeft. Al die jaren van mijn liefde voor haar was tevergeefs." 

Er zijn echter wel wat fans die Gaga steunen. "Hoe kan een groep piraten-muziek liefhebbers Lady Gaga bedreigen met het verlies van de Chinese Markt?" vroeg een Weibo-gebruiker. Een ander begrijpt haar. "Ze deed wat goed voor haar voelde. Ik kan de woede van haar Chinese fans niet begrijpen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →