Kabinet verhoogt lage BTW-tarief met 50 procent
Binnenland

Kabinet verhoogt lage BTW-tarief met 50 procent.

Hij gaat goed, hij gaat lekker. Uw boodschappen, kappersbezoekjes etc. worden flink duurder! Het nieuwe kabinet gooit het 'lage' belastingtarief met liefst drie procent, van zes naar negen, omhoog. Het 'hoge' tarief blijft (voorlopig) op 21 procent.

U heeft toch geld genoeg. Bovendien gaat het superfantastisch met onze economie, en moeten Nederlanders dat in hun portemonnee gaan voelen!

Herinnert u zich de aankondiging afgelopen week nog, waarin de coalitie pronkt met het schrappen van twee van de vier belastingschijven? (gaat overigens pas in per 2019 ALS de belastingdienst dat kan behappen).

Nu werkt belastingen verlagen tweeledig. Enerzijds streept men iets weg, anderzijds komt er weer wat bij. U was toch niet echt in de veronderstelling dat u er eindelijk wat op vooruit zou gaan?

Trouwens, het verwijderen van twee belastingschijven gaat vooral hoge- en middeninkomens aan. Mensen die het nu al nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, krijgen het feitelijk gewoon NOG slechter.

Asielzoekers

U vraagt zich nu af, waarom worden asielzoekers in dit bericht betrokken PowNed?

Wel, dat is omdat volgens de Volkskrant ook het integratiebeleid op de schop gaat. Fictief dan.

Vanaf de invoering hiervan, hebben statushouders de eerste twee jaar in Nederland geen recht meer op bijstand, zorgtoeslag of huurtoeslag. Gewoon een kwestie van 24 maanden overleven, voordat de gang naar het UWV kan worden gemaakt.

Wel fijn is dat de gemeente voor huizen, zorgverzekeringen, 'enkele honderden euro's leefgeld' en een integratietraject zorgt. LOL, er verandert dus helemaal niets.

Bedankt voor uw begrip.

Liefs,

Uw vrienden Mark (VVD zoekt nog leden!), Gert-Jan, Alexander en Sybrand

Alle artikelen geladen. Overzicht →