Lakse overheid is schuldig aan narcostaat Nederland

Lakse overheid is schuldig aan narcostaat Nederland 

19 september 2019 - 14:49

Een opvallend aspect aan het leven in een multiculturele stadswijk is de grote aanwezigheid van kapperszaken. In een straal van honderd meter rond mijn huis zijn er minstens tien. Ik overdrijf niet. Een naïeve buitenstaander zou zich kunnen verbazen over de kennelijke behoefte aan zoveel kappers in een betrekkelijk klein gebied: waar halen die kappers hun klanten vandaan? In werkelijkheid heeft slechts een deel van de kappers ook echt klandizie. Andere zaken zijn zogenaamd open, maar je ziet er nooit iemand. Alleen op papier komen er klanten. Dan weet je: hier wordt geld witgewassen.

Even verderop in de wijk is een shishalounge. Zo nu en dan parkeert er een auto voor de deur. Uit de shishalounge komt een jongen die door het raam van de auto met de bestuurder praat. Na minder dan een minuut gaat de auto er weer vandoor. Zo gebeurt dat meerdere keren per dag. Hier wordt drugs verhandeld.

De alomtegenwoordige kapperszaken en louche waterpijpcafé’s zijn slechts radertjes in de miljardeneconomie van de Nederlandse drugshandel. Het zijn natuurlijk niet de Ridouan Taghi’s van deze wereld die daar zitten, maar ook deze kleine radertjes dragen wel degelijk bij aan de narcostaat die Nederland aan het worden is. Daarom zou je hopen dat de politie iets zou doen tegen deze zaken, maar nee. Iedereen weet dat er drugs wordt gedeald vanuit de shishalounge, maar er wordt niets tegen gedaan. Idem voor de witwassende kapperszaken waar nooit iemand komt.

Datzelfde gebrek aan actie is er ook op het hogere niveau. De advocaat van Nabil B., de kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi, is op klaarlichte dag op straat doodgeschoten. Het doet denken aan de Netflix-serie Narcos, over het cocaïne-imperium van Pablo Escobar in Colombia. Maar dit is geen serie, dit is de werkelijkheid, en speelt zich niet af in Colombia maar in de “lieve stad” Amsterdam. We staan erbij en we kijken ernaar. De advocaat had geen beveiliging.

De wreedheid van de onderwereld wordt gruwelijk onderschat door de mensen die ons moeten beschermen. Niemand had verwacht dat Ridouan Taghi zo ver zou gaan dat hij een advocaat zou vermoorden. Dit terwijl de broer van de kroongetuige al eerder werd vermoord - Taghi lijkt vastbesloten om de man die tegen hem wil getuigen, zo hard mogelijk te treffen. De Mocromaffia kent geen eer, geen genade, geen ontzag. Het enige wat telt is geld, en alles wat in de weg staat van die ambitie wordt uit de weg geruimd.

Een advocaat denkt nu wel drie keer na voordat hij Nabil B. - of andere getuigen - juridisch zal bijstaan. En het is nog maar de vraag of er zich in andere processen überhaupt nog kroongetuigen zullen melden, nu alweer blijkt dat de bescherming ondermaats is. Na de moord kondigde Minister Grapperhaus aan dat de NCTV nu gaat kijken hoe het beter kan. De vraag is of dat niet al veel te laat is. De onderwereld wordt almaar wreder, en de politie loopt achter de feiten aan. Dat los je niet zomaar even op. Alleen een keiharde aanpak werkt. En ga ook eens achter die lege kapperszaken aan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.