Lang leve het uitverkoren Nederland!

Lang leve het uitverkoren Nederland! 

12 juli 2021 - 11:12

Hoera, er mag weder niet meer gefeest worden in Nederland. En dat is maar goed ook, want als de Nederlanders door zouden gaan zoals ze bezig waren, dan zou men de coronaslachtoffers kunnen tellen met honderdduizenden. Al te lang heeft men in Nederland gedacht dat het virus niet alleen onder controle was maar ook totaal verdwenen.

 Ik ben in de voorbije tijden een paar keer in Nederland geweest, en voorzichtig voerde ik uit waarvoor ik gekomen was, terwijl ik zag hoe m’n Hollandse broeders en zusters elkaar vastgrepen, op elkaar kropen, elkaar tongzoenden zonder oponthoud, elkaar de das omdeden, en elkaars voetveeg speelden, dus men waande zich in de beste der werelden, en gedroeg zich alsof covid een lachtertje was, een wegwuivertje, een onnozel sta-in-de-wegje. De regering kreeg zicht op de stront aan de knikker, en schroefde de versoepelingen terug, vanzelfsprekend geheel onvoldoende, want de regering is bang voor de velen die integraal zonder terugschroevingen willen leven, die de versoepelingen willen uitbreiden, en die er niet mee akkoord gaan dat er een ziekte rondwaart met mogelijk meer dan één dodelijke afloop per tien minuten. Kortom, je mag niet meer in de danstempels, de swingcafé’s en de snollekebollekeskroegen. Is dat een ramp? Nee, dat is geen ramp, want als je Nederlanders ziet dansen, ziet swingen en van links naar rechts ziet snollebollen, dan denk je als buitenstaander: ik hoop dat ze terplekke minstens twee van hun ledematen breken.

En let op, hier spreekt een Belg die een grote fan is van al wat Nederlands is. Ik hou van de Nederlandse taal, de Nederlandse cultuur, de Nederlandse economie, de Nederlandse landbouw, de Nederlandse muziek, de Nederlandse bescheidenheid, en de zekerheid van de Nederlanders dat ze het leukste volkje op aarde zijn. Ja, met name de Nederlandse muziek, daar ben ik gek op. Weet je wat m’n favoriete song aller tijden is? ‘Don’t turn me loose’ van Greenfield en Cook, die in het echt Rink Groenveld en Peter Kok heetten, keurig afkomstig waren uit Den Haag, in de jaren zeventig de ene hit na de andere scoorden, en alle groupies de deur wezen omdat ze braafweg verloofd waren met respectievelijk Toos Meulewegen en Sjaantje Tupperweer. En dan The Cats uit Voldendam natuurlijk. Ik kan minstens vijftien supernummers van The Cats luid medezingen. Ik vind The Cats de beste groep van na de Tweede Wereldoorlog. O, wat vind ik het jammer dat reeds een paar van The Cats overleden zijn! En dan Jan Smit natuurlijk. Geen wonder dat die door de koning benoemd is tot generaal-majoor in de Oranje Orde van de Blikken Kachelpijp.

Maar goed, ik wil door deze namen te noemen niet per se bewijzen dat ik Nederland in m’n hart draag, dat doe ik zonder namen noemen ook wel. Alleen jammer dat Nederland langzaamaan aan het verworden is tot een door de maffia overheerste, met doodsangst bevlekte, in paranoia gedoopte natie. Neem nu het geval Peter Rudolf de Vries. Je zal zeggen: had Peter maar een kogelvrij vest gedragen. Maar ja, hij werd in het hoofd geschoten, dus hij had beter een kogelvrije helm gedragen. Of een vest én een helm. En kogelvrije schoenen want in de tenen geschoten worden is ook niet aangenaam. Ik bedoel, dat zo’n lieve man geteisterd werd door die valselijke aanslag, dat is te triest voor woorden. Ik leef zeer mede met hem, z’n familie, z’n vrienden, z’n kennissen, z’n buren, sommigen uit de onderwereld, en de redactie van RTL Boulevard. Met z’n allen zullen ze het betreuren dat Peter niet meteen meer beschikbaar is.

Ik wil met dit alles slechts zeggen dat Nederland op vele gebieden een schitterend land is, maar dat binnen de Nederlandse grenzen af en toe een minder prettig akkefietje plaatsvindt. Voor de rest: lang leve m’n uitverkoren buurland!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.