'Lange afstandspedo' moet 16 jr cel in
Buitenland

'Lange afstandspedo' moet 16 jr cel in.

Een uitspraak in een bizarre rechtszaak vandaag in Engeland. Een pedofiel is daar veroordeeld tot zestien jaar cel voor het verkrachten van minderjarigen terwijl hij ze nooit heeft ontmoet, sterker nog hij bevond zich vaak op duizenden kilometers afstand. Hij chanteerde namelijk tieners die hij vervolgens dwong tot het verkrachten van jongere familieleden.

De dader is de 32-jarige Paul Leighton uit Seaham. Hij creëerde tientallen nepprofielen op Facebook, die hij gebruikte om contact te leggen met jongeren uit Engeland, de VS, Canada en Australië. Hij kreeg hen zover om naaktfoto's van zichzelf op te sturen door zich voor te doen als een vrouwelijke leeftijdsgenoot.

Vervolgens dwong hij ze dus om hun jongere familieleden te verkrachten. Eén ronduit misselijkmakend geval betreft een veertienjarige jongen uit Florida, die zijn éénjarige nichtje moest verkrachten. Volgens zijn advocaat is de pedo eigenlijk stiekem helemaal geen pedo, maar meer iemand die genoot van de macht die hij over de tieners had.

Alle artikelen geladen. Overzicht →