Lavrov: 'Hitler had ook Joods bloed', Israël WOEST

Lavrov: 'Hitler had ook Joods bloed', Israël WOEST 

02 mei 2022 - 13:00

Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, kreeg het gisteren tegenover Italiaanse media uit zijn mond om te zeggen dat het feit dat Zelenski joods is, niet betekent dat Oekraïne vrij is van nazistische elementen, eraan toevoegend dat nazileider Hitler ook joods bloed zou hebben gehad.

Vast teveel wodka gezopen, deze Lavrov. Maar goed. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid noemt de uitspraken van de Rus "schandelijk, onvergeeflijk en een vreselijke historische fout". De Russische ambassadeur in Israël is ontboden om tekst en uitleg te geven: "Joden hebben niet zichzelf vermoord tijdens de Holocaust", aldus Lapid. "Het laagste niveau van racisme tegen joden is om joden zelf van antisemitisme te betichten."

Rusland zei eerder dat een van de doelen van de "speciale militaire operatie" in Oekraïne is om het buurland te "denazificeren". Lavrov beschuldigde in het interview de Verenigde Staten en Canada van het trainen van "neo-naziafdelingen" die deel uitmaken van het Oekraïense leger. Hij leek vooral te verwijzen naar het Azov-regiment, een deel van het leger dat standhoudt in de Azovstal-fabriek in Marioepol en in het verleden is geassocieerd met extreemrechts.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml