Upd: Rechter geeft geen toestemming voor lawaaidemo
Binnenland

Upd: Rechter geeft geen toestemming voor lawaaidemo.

Rogier Meijerink, de veroordeelde ex-kraker, staat momenteel in de rechtbank inzake het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen de gemeente Amsterdam aangaande het 'lawaaiprotest' dat hij om 20.00 uur morgenavond op de Dam wil organiseren.

Meijerink komt out of the blue met een wijziging in zijn plannen. In plaats van om 20.00 uur luidkeels zijn afkeer tegen Dodenherdenking kenbaar te maken, opteert hij nu om iets vóór 20.00 uur het luchtalarm te laten afgaan, om om 20.00 uur met zijn sympathisanten de Dam te verlaten.

De voorzieningenrechter hoopt vandaag, als dat lukt, uitspraak te doen. Hierbij zal duidelijk worden of er toestemming zal worden verleend aan Meijerink en aanhang voor een protest en in welke vorm dit toegestaan zal zijn.

Update 16.58 uur:

Het hoge woord is eruit: de voorzieningenrechter heeft de demonstratie (gelukkig) verboden.

Overigens had Meijerink voor de uitspraak al aangegeven dat hij wat de rechter ook beslist "hoe dan ook" morgen met zijn sympathisanten naar de Dam komt om lawaai te maken. "We laten ons niet leiden door wat een koloniaal instituut als de rechtbank ervan vindt", aldus Meijerink.

Voor wie wil weten hoe het kort geding verliep, hieronder de tweets van Telegaaf-verslaggeefster Saskia Bellerman.

Alle artikelen geladen. Overzicht →