Lea Bouwmeester verlaat politiek
Binnenland

Lea Bouwmeester verlaat politiek.

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester (36) breekt na ruim tien jaar met het parlement. Ze stelt zich niet verkiesbaar voor de verkiezingen van 15 maart. "Het is tijd voor iets anders."

Volgens Bouwmeester is ze vooral de politiek ingegaan omdat ze hart heeft voor de zwakkeren in de samenleving. Ze nam bij de partij de zorgportefeuille voor haar rekening. "De politiek is de laatste jaren harder en sneller geworden, daar was ik ook onderdeel van. Het vergt vasthoudendheid en doorzettingskracht om echt goede oplossingen te vinden", aldus Bouwmeester.

Zorgen over de politiek

"Ik maak me zorgen over de rechtse meerderheid die zich aftekent. Een kabinet met CDA, VVD en D66 is een gevaar voor de zwakkeren in de samenleving, die het niet zelf redden. Ik vraag me of zij hun hoofd straks nog boven water kunnen houden. Maar: wie weet komt er heel snel weer een linkse meerderheid.'' Wie weet, Lea. In ieder geval is ze positief over de zorg. "Ik zie nu op het gebied van vernieuwing in de zorg ook mooie dingen gebeuren. Het past allemaal bij de passie die nog steeds vurig brandt."

Solliciteren

Bouwmeester wil nu graag een baan bij een organisatie in de samenleving die een groep, mening of belang behartigt, weet het AD. Heeft u nog een plaatsje voor haar?

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →