Leefbaar en FvD gaan radicalisering de kop indrukken
Binnenland

Leefbaar en FvD gaan radicalisering de kop indrukken.

Gaat de radicale islam dan eindelijk echt aangepakt worden? Leefbaar Rotterdam en de Amsterdamse afdeling van Forum voor Democratie hebben een gezamenlijk 'masterplan' bedacht tegen de 'radicalisering en islamisering van de samenleving'. Met tien voorstellen om dit te bestrijden, wat ongetwijfeld verhitte discussies op zal leveren.

Die tien punten bevatten onder andere een verplichte registratie voor imams, waarbij ze van top tot teen gescreend zullen worden door de veiligheidsdiensten. Eerder kwam al naar buiten dat beide partijen willen dat ambtenaren meeluisteren in de moskee zodat wanneer imams haatdragende teksten prevelen de moskee gesloten kan worden.

Daarnaast moeten moskee-internaten worden doorgelicht om misstanden te voorkomen, zoals het gebruik van lijfstraffen, radicalisering en de ongelijke behandeling van jongens en meisjes. Van IS-gangers moet het paspoort worden afgepakt zodat ze nooit meer terug naar ons land kunnen keren.

Klinkt als iets wat de PVV bedacht zou kunnen hebben, nietwaar? Maar uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt dat veel PVV-lijsttrekkers zeggen dat de islam of geen prioriteit heeft, of geen breekpunt is, of simpelweg niet kan. Opmerkelijk, aangezien Wilders van de-islamiseren prioriteit nummer 1 heeft gemaakt

Alle artikelen geladen. Overzicht →