Leefbaar-kandidaat: Pechtold is een moordenaar
Binnenland

Leefbaar-kandidaat: Pechtold is een moordenaar.

Lennard van Mil - nummer zestien op de lijst van Leefbaar Rotterdam en voorzitter van de jongerenpartij - heeft zijn vingers iets te fanatiek over zijn toetsenbord laten glijden. Op Twitter maakte hij Alexander Pechtold uit voor 'moordenaar'.

"Noem het overdreven, maar ik vind @APechtold gewoon een moordenaar", aldus de tweet van Van Mil, waarin hij ook verwijst naar de vermoorde Pim Fortuyn. Het bericht werd snel weer door hem verwijderd, maar zoals dat gaat op internet was het toen al te laat.

De tweet was vermoedelijk een reactie op het afzeggen van het Radio 1-lijsttrekkersdebat door Thierry Baudet. De Forum voor Democratie-leider wil niet praten met iemand die er volgens hem slechts op uit is hem zwart te maken.

Van Mil heeft inmiddels - ook via Twitter - 'sorry' gezegd, dus alles zal nu wel weer goed zijn. Dat blijkt ook uit de reactie van Leefbaar-leider Joost Eerdmans: "Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden. Daarmee is de kous af", zo tekent RTV Rijnmond op. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →