Leerling van school getrapt vanwege Instagram-treiteren docenten 

30 november 2018 - 13:09

De jeugd van tegenwoordig ook... Ging leraartje-pesten vroeger nog door middel van propjes papier gooien of iets dergelijks, tegenwoordig gaat dat blijkbaar op een iets andere manier.

Een leerling is van het Frits Philips lyceum gestuurd omdat hij een Instagram-pagina beheerde met memes waarin verschillende docenten belachelijk werden gemaakt. Dat bevestigt rector Wiel Sporken van de Eindhovense school aan Omroep Brabant. 

Geintje moet kunnen zou u zeggen, of toch niet? Tegenover de lokale omroep vertellen enkele leerlingen om wat voor memes het ging: "Docenten en conciërges werden belachelijk gemaakt, bijvoorbeeld met hakenkruizen op hun hoofden, dat soort dingen." En iemand anders: "Als een leraar op het account bijvoorbeeld walvis werd genoemd, gingen steeds meer leerlingen die docent ook in het echt zo noemen. Het begon rustig, maar het werd steeds erger." 

Toch is niet iedereen het ermee eens, want andere leerlingen vinden juist dat de docenten van nu niet zo moeten zeuren: "Leerlingen vinden dit gewoon grappig. Docenten moeten daar ook de humor van inzien. Misschien hebben zij andere humor?" Ze had een paar weken corvee voldoende straf gevonden voor de jongen in kwestie. "Van school sturen is echt overdreven." 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie