Hongerige leeuw sleept meisje uit huis en doodt haar
Buitenland

Hongerige leeuw sleept meisje uit huis en doodt haar.

Een tienjarig meisje is door een leeuw in Kenia uit haar huis gesleept en vervolgens doodgebeten. Winnie Makupe lag te slapen toen de leeuw haar aanviel.

Het voorval gebeurde afgelopen dinsdagnacht in het Keniaanse dorpje, aldus de Keniaanse krant The EastAfrican. "We werden gewekt door geschreeuw. Een leeuw was ons huis binnengeslopen en pakte Makupe met zijn kaken en liep vervolgens naar het dichte struikgewas", zegt grootvader Katana Karisa tegen de krant.

Volgens de opa waren alle inspanningen om haar redden zinloos. "Buren, die het gegil hoorden, schoten te hulp met machetes en pijl en boog." Maar de leeuw was al in de struiken verdwenen en het geschreeuw van het meisje weg.

Vorige week werd een 14-jarige scholier uit een nabijgelegen dorp nog gered toen hij op klaarlichte dag werd aangevallen door een leeuw. 

De politie en de Kenya Wildlife Service (KWS) zijn een zoektocht naar het meisje begonnen, maar zonder succes. Volgens een lokale politieman terroriseert een groep leeuwen en hyena's het dorp sinds deze twee maanden geleden zijn ontsnapt uit het Tsavo National Park.

Alle artikelen geladen. Overzicht →