Leeuwinnen doen 'leuk dansje', Nieuw-Zeeland woest

Leeuwinnen doen 'leuk dansje', Nieuw-Zeeland woest 

11 juli 2023 - 15:23

Altijd lachen met die voetbalsters van Oranje. Dachten ze even een leuk dansje te doen in aanloop naar het WK, hebben ze de bevolking van mede-gastheer Nieuw-Zeeland woest gemaakt.

“Ga terug naar huis”, brieste zanger Maori Jay Laga’aia. “Je komt bij ons op bezoek en hebt geen respect voor onze cultuur. Je ouders zijn vast trots dat je dit internationale podium koos om te laten zien hoe dom en ongevoelig je bent.”

In een filmpje deden de internationals Sherida Spitse en Merel van Dongen een beweging die verdacht veel deed denken aan de befaamde haka. En dat mogen ze van de Nieuw-Zeelanders heus wel, mits met respect opgevoerd.

Volgens de KNVB was het niets meer dan een oefening waarbij innerlijke krachten werden opgeroepen. Ja, ja… Toch besloot de voetbalbond de video van zijn social media te halen. Uit ‘respect’, het lege begrip dat ze daar te pas en te onpas gebruiken. 

Ook het team van Spanje joeg de Nieuw-Zeelandse bevolking overigens tegen zich in het harnas met een soortgelijk filmpje, dat eveneens vanwege de vele haatreacties snel werd verwijderd. 

De Nederlandse voetbalsters spelen op 27 juli in Wellington de eerste WK-wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Verenigde Staten. Hopelijk hebben ze zich wat beter voorbereid op hun tegenstanders dan in de cultuur van hun gastheer de komende weken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml