Legale discriminatie: testsamenleving

Legale discriminatie: testsamenleving 

28 mei 2021 - 12:10

Jaarlijks sterven zo’n 45.000 mensen aan kanker; dat is dertig procent van het totaal aantal doden op jaarbasis.

Ergens zal ik wel een memo gemist hebben maar misschien ook niet. Of zijn er wel scholen en theaters gesloten omdat mensen sterven aan longkanker? Sportscholen en restaurants gesloten omdat mensen sterven aan alvleesklier- of darmkanker? Zijn de schoonheidssalons, kappers en masseurs gesloten omdat vrouwen sterven aan borstkanker? De hoeren dichtgegaan omdat mannen aan prostaatkanker sterven?

De vraag stellen is ’m beantwoorden. Ik kan het mis hebben, maar er is geen enkele operatie uitgesteld omdat 45.000 mensen op jaarbasis sterven aan kanker. Laat staan dat er een testsamenleving is opgetuigd waarbij kankerpatiënten niet en anderen wél naar een concert of evenement mogen, of niet met vakantie. En nee, kanker is niet besmettelijk maar het getal van 45.000 doden verdient toch zeker ook onze sympathie en solidariteit? Had dat aantal niet verminderd en voorkomen kunnen worden door de gezondheidzorg nog beter uit te rusten op het signaleren van kanker, door gezond eten en sporten verplicht te stellen? Of gaat dat ‘te ver’ en komt het te dicht bij ‘integriteit van het menselijk lichaam’?

In 2020 waren er ruim 20.000 coronadoden. Uiteraard zijn het er 20.000 te veel maar hey, het is nog altijd de helft minder dan het aantal kankerpatiënten. We gaan richting de 50 miljard aan uitgegeven geld en uitgesteld leven om die 20.000 coronadoden te verantwoorden. Wanneer is er voor het laatst 50 miljard euro uitgegeven om 45.000 doden te voorkomen? Corona heeft topmarketeers en onze politici discrimineren op ziekte; had je maar corona moeten hebben. En páts, daar komt ‘ie, de schandpaal: je bent een wappie, je bent niet solidair en je hebt zeker nog nooit van het gegeven ‘besmettelijkheid’ gehoord.

Aan besmettelijkheid ga je niet dood, tenzij je tot die fractie behoort die dat wél doet. Het gejammer dat we dit ‘voor de zorg’ doen, is een gotspe. Er is geen enkele maatregel genomen om de zorg permanent op te schalen, laat staan zorgmedewerkers fatsoenlijk te belonen nu blijkt dat hun inzet onmisbaar is. Integendeel: er was zelfs geen geld om een bonus aan zorgmedewerkers uit te keren, maar wél 1,1 miljard om een testsamenleving op te tuigen. Mensen doen hysterisch over privacylekken, maar je laten testen voordat je naar de WC mag op een evenement, wordt klakkeloos geaccepteerd. Wat is er mis met ons? Het is makkelijk om het tegengeluid weg te zetten als wappie, vooral omdat mensen wederom bewezen hebben dat het toch wel fijn is als een ander bepaalt wat jij mag doen. Eigen verantwoordelijkheid nemen is niet weggelegd voor de massa. Neem die prik, het zal heus verschrikkelijk goed zijn – anders zou de overheid dit toch niet doen? Maar één blik op Hugo de Jonge en nóg een blik op Dilan Yesilgöz en je weet dat politiek een open inrichting voor talentlozen is. Mensen die de samenleving alleen toegankelijk maken voor degenen die een prik hebben, zijn dezelfde mensen die er niet voor terugdeinzen om de samenleving alleen toegankelijk maken voor mensen met blond haar. Of blauwe ogen. Of voor vrouwen. Of mannen. Of mensen boven de 24. Of christenen. Of moslims. Met de acceptatie van de testsamenleving is de stap naar legale uitsluiting gezet.

En dat terwijl de mensen die uitgesloten worden geen criminelen zijn. Het zijn Nederlandse burgers, die werken, belasting betalen, gevoelens en gezinnen hebben. Normale mensen. En ja, als ze al ziek worden, zouden ze anderen kunnen besmetten. Daar is het concept quarantaine voor uitgevonden. Ondanks dat besmet raken niet betekent dat je ziek wordt, laat staan doodgaat. Zonder prik, mag je niet meedoen. Wees er maar trots op dat de Eerste Kamer uitsluiting geaccepteerd heeft. En blijf gezond he? Want de kans dat je sterft aan kanker, is nog steeds schrikbarend hoog – maar niet hoog genoeg om solidair mee te zijn.

PS. Nu de dochter van een Koerdische vluchteling niet gehinderd door enige kennis van economie of bedrijfsleven, benoemd is tot demissionair staatssecretaris van EZK, kunnen we dan ajb stoppen met het gejammer dat Nederland een racistisch kutland is?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.