Upd: Wilders reageert op lekkende agent
Binnenland

Upd: Wilders reageert op lekkende agent.

Het ANP meldt dat de lekkende agent, die werd opgepakt in Den Haag onderdeel uitmaakte van het beveiligingsteam van Wilders.

De agent werd dinsdag opgepakt op verdenking van het lekken van informatie. Het Openbaar Ministerie meldt nu dat de man korte tijd in het team zat dat PVV-leider Geert Wilders beschermt.

De man, die in januari en februari een praktijkstage deed bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) zou informatie uit het politiesysteem gelekt hebben.

Update 16:43: Wilders reageert

"Ongelooflijk allemaal. De Eenheid Bewaking en Beveiliging (EBB) informeerde mij eerder hierover en vroeg me het geheim te houden", aldus de Geert Wilders.

Volgens het ANP was het even onduidelijk of de agent nou wel of niet in het beveiligingsteam van Wilders zat. "En nu bevestigt het OM ook van wel. Loopt lekker daar. Betrokkene zat dus inderdaad in mijn team en liep hier in de gang van de fractie rond. Gelukkig nu dus niet meer.''

Het is niet voor het eerst dat er een lekkende agent uit zijn beveiligingsteam is geplukt, vorige keer was het tijdens de verkiezingscampagne:

Alle artikelen geladen. Overzicht →