Lekker naar de zon met NASA
Buitenland

Lekker naar de zon met NASA.

Volgende zomer kun je lekker met NASA naar de zon. Ze bedoelen dat wel wat letterlijker dan de meeste touroperators. We verwachten dat de badhandoek, het kasteelromannetje en de parasol bij de NASA dan ook thuis zullen blijven.

In tegenstelling tot een normale vlucht naar de zon zit er ook niet echt landing in. De zon is namelijk tering jantje heet en o ja, de zon heeft ook helemaal geen oppervlakte. Volgend jaar zomer vertrekt de ruimtesonde in de richting van onze grote vriendelijke vuurbal. Zo een zes jaar later komt de sonde dan eindelijk aan bij halte zon en zal er rakelings langs scheren, waarbij rakelings natuurlijk weer een uitermate relatief begrip is. Zes miljoen kilometer dus.

En waarom dan? De NASA wil onder andere graag meer weten over de ijle dampkring rondom de zon. Die heet dan geheel in thema weer corona. Super verwarrend natuurlijk. Deze corona is in tegenstelling tot de corona zoals u en ik hem graag hebben natuurlijk ook weer super heet. De wetenschappers hopen verder de activiteit van de zon beter te kunnen voorspellen, aldus de Volkskrant.

Alle artikelen geladen. Overzicht →