Lekker! WhatsApp-fraudeur 2 jaar de bak in

Lekker! WhatsApp-fraudeur 2 jaar de bak in 

25 augustus 2021 - 15:24

U heeft er vast weleens van gehoord: van die berichten via WhatsApp van een onbekend persoon die zich voordoet als zoon of dochter of andere bekende die dringend geld nodig heeft, maar in werkelijkheid een smerige oplichter blijkt te zijn.

Deze vorm van fraude maakt helaas erg veel slachtoffers (mensen TRAP ER NIET IN, kijk anders even onze prachtige serie Bait terug) en er is voor de politie geen beginnen aan om al die onverlaten in de kraag te vatten. Maar heel af en toe heeft de Sterke Arm der Wet toch succes, zoals vandaag: "De rechtbank in Arnhem heeft zojuist een 28-jarige verdachte van WhatsAppfraude veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De man moet daarnaast ruim 14.000 euro betalen aan de slachtoffers."

Oké, toegegeven, niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Maar toch: LEKKER. "De straf is fors hoger dan de veertien maanden die de officier van justitie had geëist en de taakstraf waar de advocaat van de man om had verzocht. De rechtbank spreekt van ernstige misdrijven, te ernstig voor het opleggen van een taakstraf. De opgelegde straf viel ook hoger uit door de proceshouding van de verdachte."

En ga nu gewoon een vak leren. Dank u.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml