Lekkere seksjuf: 'Het ligt aan de school'
Raar

Lekkere seksjuf: 'Het ligt aan de school'.

In de VS wordt een school ervan beschuldigd een seksuele relatie tussen een assistent-docente (24) en een 17-jarige pupil te hebben verzwegen. Volgens de vrouw deed het instituut dat uit zelfbescherming.

Mary Beth Haglin heeft de ontucht, die plaatsvond tijdens het afgelopen schooljaar in de staat Iowa, inmiddels volmondig bekend, zo bericht New York Post. Zij ziet de schoolmedewerkers echter als medeplichtigen.

"Al die mensen wisten sinds februari wat er speelde", aldus Haglin. "Zij stonden toe dat dit gebeurde." De vrouw, werkzaam op high school George Washington, werd vrijdag in de kraag gevat en loopt kans op twee jaar celstraf. 

Volgens de school is niet eerder aan de bel getrokken vanwege 'miscommunicatie' met het bedrijf via welke Haglin als invaldocent op de school was terechtgekomen. De vrouw werd zaterdag op borgtocht vrijgelaten, maar mag zich niet in de buurt van de jongen vertonen.

Haglin ziet de school overigens niet als enige schuldhebber aan de ongepaste verhouding. "Ik neem wel degelijk verantwoordelijkheid", zei de seksjuf. "Daar deins ik niet voor terug."

Het proces tegen de vrouw gaat van start in augustus.

Alle artikelen geladen. Overzicht →