Leraar weet het beter dan leerlingen, baan kwijt
Buitenland

Leraar weet het beter dan leerlingen, baan kwijt.

Een leraar Management & Organisatie van het Walburg College in Zwijndrecht is op staande voet ontslagen. De beste man dacht het namelijk beter te weten dan zijn eindexamenkandidaten en besloot daarom hun antwoorden aan te passen.

Het viel de tweede corrector, van een andere school, op dat bij sommige vragen het oorspronkelijke antwoord was doorgestreept en een ander antwoord in een raar handschrift was neergepend. "Hij heeft dat gemeld bij de Onderwijsinspectie, die de examens ook heeft bekeken," legt de interim-directeur van het Walburgcollege uit aan het AD. "Daarna kwamen ze bij ons terecht en hebben we de examens ook zelf nagekeken. Bij ongeveer de helft van de leerlingen waren er dingen veranderd. Dat waren er twaalf of dertien"

De antwoorden die duidelijk aangepast zijn, zijn ongeldig verklaard. Één meisje is daardoor gezakt, maar donderdag krijgen de gedupeerde leerlingen de kans om opnieuw het examen te maken. De docent houdt bij hoog en laag vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan: "Er zijn mij woorden in de mond gelegd. Het is niet bewezen." Hij overweegt stappen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →