Lerarentekort Zaanstreek: vierdaagse schoolweek aanstaande
Binnenland

Lerarentekort Zaanstreek: vierdaagse schoolweek aanstaande.

In Zaanstreek en omgeving is bijna geen leerkracht meer te vinden. Ze zijn allemaal op, of vinden een dergelijke baan financieel te onaantrekkelijk. Scholengroep Zaan Primair denkt er daarom aan om een vierdaagse schoolweek in te voeren. 

Top idee, natuurlijk. Zo moeten de vaders en moeders van scholiertjes een extra vrije dag opnemen, óf een dag extra opvang betalen. Even zonder dollen, de situatie is zeer triest. Volgens voorzitter Niko Persoon heeft de scholengroep al vanalles geprobeerd om het lerarentekort op te vangen. Zelfs de directeur heeft voor de klas gestaan.

"Ondanks dat de onderwijsinspectie fel tegen een vierdaagse schoolweek gekant is, beseft men aldaar ook wel dat wanneer er simpelweg geen juffen en meesters voorhanden zijn, het gewoon ophoudt", aldus Persoon.

Volgens de voorzitter is de oplossing vrij eenvoudig te vinden: meer mensen het onderwijs in. Om in de toekomst niet geconfronteerd te worden met een nóg hoger oplopend lerarentekort, wil Persoon alvast redden wat er te redden valt en gaan experimenteren met de vierdaagse schoolweek.

@Kabinet, de jeugd heeft de toekomst. Doe eens gek, pomp het geld in betere cao's voor leerkrachten in plaats van geld te sturen naar Verweggistan en miljoenen te steken in de opvang van iedereen die er over nadenkt naar Nederland te verhuizen. We beweren niet dat we daar mee moeten stoppen, maar het is schrijnend om te zien dat het beleid blijkbaar dusdanig zuigt dat een men zich geen raad meer weet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →