'Lesbiennes hebben de meeste orgasmes'
Tech

'Lesbiennes hebben de meeste orgasmes'.

Volgens een onderzoek, dat uitgevoerd is door het AMC, hebben heteroseksuele vrouwen (om diverse redenen) minder vaak een orgasme dan een lesbische vrouw.

Niet alleen beleven lesbiennes vaker een hoogtepunt. Nee, ook de gemiddelde kets-partij tussen vrouw en vrouw duurt maar liefst 20 minuten langer dan een vrijpartij(tje) tussen man en vrouw. En nu komt het mannen: vrouwen zijn volgens het onderzoek effectiever en inventiever bij het bevredigen van een vrouw dan mannen. Het onderzoek is gedaan op basis van een vragenlijst die ingevuld is door ongeveer driehonderd hoogopgeleide deelnemers van rond de dertig jaar oud, zo meldt het Parool.

Psycholoog-seksuoloog Ellen Laan van het AMC zegt: "Heteroseksuele seks is niet gunstig voor vrouwelijk seksueel plezier, omdat die seks voornamelijk gericht is op de klabanus in de vagina. Vaginale stimulatie leidt minder vaak tot een orgasme dan clitorale stimulatie. En áls vaginale stimulatie al leidt tot een orgasme, dan komt dat vaker door stimulatie met de vingers dan met de genotsknots."

Alle artikelen geladen. Overzicht →