Let op! Donderdag minder streekbussen door staking
Binnenland

Let op! Donderdag minder streekbussen door staking.

U kunt als forens aanstaande donderdag zeer waarschijnlijk fluiten naar uw dagelijkse ritje met de bus. Die dag rijden er minder of geen streekbussen en regionale stoptreinen door een landelijke staking van vakbonden FNV en CNV.

Dat heeft FNV vandaag laten weten nog voordat een ultimatum dat aan de werkgevers was gesteld was verlopen. Toch dient u de schuld te leggen bij die werkgeversbonden, want zij blijven maar weigeren om fatsoenlijke afspraken te maken over werktijden en loonsverhogingen. 

"Staken is voor niemand leuk", aldus FNV-onderhandelaar Paula Verhoef. "Maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog. Als zij bereid zijn fatsoenlijke afspraken te maken, stapt elke chauffeur en machinist zo weer op de bus en trein."

Brancheorganisatie VWOV, die optreedt namens Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS, had nog wel een brief gestuurd waarin het smeekte om niet te gaan staken, maar daarbij werd niet inhoudelijk ingegaan op het ultimatum. Vandaar dat door de vakbonden is besloten om sowieso te gaan staken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →