'Letsel omgekomen Ivana Smit past niet bij val' 

25 december 2017 - 11:00

Het lichaam van Ivana Smit, het begin deze maand na een val van grote hoogte van een flatgebouw in Maleisië overleden Vlaams-Nederlandse fotomodel, is onderzocht op letsel en nu blijkt dat het letsel niet past bij het verhaal dat ze 'alleen maar gevallen' zou zijn.

Het is nog een beetje te vroeg om te speculeren, maar: "wat ik heb gezien doet op zijn minst mijn wenkbrauwen fronsen. Ik krijg hier een heel naar gevoel bij’’, aldus forensisch patholoog Frank van de Goot. Volgens advocaat van de familie Sébas Diekstra is er nu in elk geval voldoende aanleiding om aanvullend onderzoek in te stellen.

Ivana Smit overleed op 7 december na 'een val' van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht na een avondje stappen op bezoek bij een Amerikaans echtpaar, die zou niets gemerkt hebben van Ivana's val. In haar lichaam zouden echter ook sporen van drugs gevonden en daarom trekt de familie deze lezing in twijfel. 

Maleisië werkte na haar dood alles behalve mee. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken moest er aan te pas komen om het lichaam van Ivana naar Nederland te halen en om druk te zetten op de Maleisische autoriteiten bij het doen van hun onderzoek. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie