Leugenachtige moeder Armina mag gewoon terugkomen
Binnenland

Leugenachtige moeder Armina mag gewoon terugkomen.

Er zijn twee dingen die u vanaf heden nooit meer serieus hoeft te nemen. Dat betreffen de werking van het asielrecht en de VVD. We zijn het gezin Hambartsjumian, Armina, Howick en Lili, bijzonder dankbaar voor het aantonen van de janboel die er hier in Nederland van gemaakt wordt.

Staatssectretaris Mark Harbers (VVD) blijkt evenveel ruggengraat te hebben als, goh toevallig, VVD'er Stef Blok. Maanden doen alsof je twee kinderen gaat uitzetten en dan op het moment suprême als een bange haas de boel afblazen. De adviezen van de Raad voor de Kinderbescherming in de wind slaan, zogenaamd vasthouden aan de Raad van State maar zwichten voor de bedreigingen van ChristenUnie en D66. 

Niets ten nadele van Howick en Lili. De twee kinderen hebben nooit gevraagd onderdeel te worden van het gegoochel door allerlei instanties. Toonde Nederland maar net zoveel daadkracht als het gaat om de zielepietjes van krakersvereniging We Are Here. Want het nieuws dat de twee kinderen toch in ons land mogen blijven gaat inmiddels als een lopend vuurtje rond en geeft andere uitgeprocedeerden kracht om verder te strijden voor een verblijfsvergunning. Dat gebeurde trouwens ook na de verblijfsvergunning van opperkraker Khalid Jone.

Online petitie voor andere Howicks en Lili's.

Inmiddels heeft de linkse actiegroep DeGoedeZaak zelfs een online petitie in het leven geroepen, waarin zij De Tweede Kamer vragen het kinderpardon te verruimen. Voor vierhonderd andere kinderen dreigt namelijk eenzelfde Howick en Lili-scenario en dat wil de groep graag voorkomen. Zo'n 100.000 mensen hebben de petitie inmiddels digitaal ondertekend.

Moeder Armina: Ik wil terug naar Nederland

U bent op de hoogte van de werking van het asielrecht? Nee? Minderjarigen die een verblijfsstatus in de Europese Unie krijgen, hebben recht op gezinshereniging. Dat hebben Howick en Lili dus ook. Ondanks dat Armina vorig jaar werd uitgezet na aantoonbaar te hebben gelogen gedurende haar aanvragen en al haar beroepen werden afgewezen, kan ze dus binnenkort alsnog terugkeren naar Nederland. Hoe krom wilt u het hebben?

Ondanks dat de formele aanvraag betreffende gezinshereniging nog niet is gedaan, denkt familievriend en activist Sander Terphuis al wel te weten dat de moeder hier gebruik van gaat maken. Hij baseert dat op haar verklaring tijdens de behandeling van de zaak van haar kinderen bij de Raad van State. Toen liet ze optekenen: "Het heeft nu wel lang genoeg geduurd, ik wil terug naar Nederland."

Alle artikelen geladen. Overzicht →