Leuk als Oranje zou zeggen: 'Qatar kan onze kloten kussen'

Leuk als Oranje zou zeggen: 'Qatar kan onze kloten kussen' 

04 april 2022 - 11:28

Enige jaren geleden werd beslist, mede door de opperhotemetoot van de FIFA Sepp Blatter, dat in 2022 Qatar het WK Voetbal zou mogen organiseren. Meteen begonnen de Qatarezen aan de bouw van een flink dozijn voetbalstadions, waarbij tot nu toe rond de tienduizend doden zijn gevallen, vooral gastarbeiders uit omringende Arabische landen, waar jan met de pet veroordeeld is tot ellende, honger en teloorgaan, tenzij hij over de grens heensjokt om daar een inferieur, slechtbetaald baantje te vinden. Met een kruiwagen vol stenen moet hij op een loopbrug van vijftig meter, zonder enige bescherming, de hoogte inhollen om het dak van het stadion te construeren, en als hij onderweg van die loopbrug sodemietert en beneden te pletter slaat, heeft hij dat zelf gezocht. Indien de jan lul z’n werk niet goed doet, krijgt hij ofwel een kogel door de nek geschoten ofwel wordt hij opgesloten in een van de ontelbare martelkelders in Qatar.

Je mag niet vergeten dat Qatar een van de verscheidene dictaturen is in de oosterse wereld. De absolute macht is in handen van een emir, wiens naam bestaat uit minstens negen onderdelen, en ik weiger om die kutnaam hier te reproduceren. Wel wordt de kloothommel bijgenaamd ‘De Bolle Toet’, vanwege z’n gewicht van 160 kilo, dat hij in stand houdt door continu sachertorten te vreten die hij met een privévliegtuig dagelijks laat overbrengen uit Oostenrijk. De emir is zo rijk dat hij zich vijfhonderd privévliegtuigen zou kunnen permitteren, maar hij houdt het bij tweehonderdvijftig. Uiteraard komt het door de olie dat Qatar, althans z’n leiders, stikt van de dollars. De bovenlaag graait dat onmetelijjke geld in de eigen jurkzakken, en de onderlaag kan op een houtje bijten. Omdat de staatsgodsdienst de islam is, moeten vrouwen maar niet te veel praatjes hebben, of hun rug en andere lichaamsdelen worden opengereten door duizend zweepslagen.

Een normaal mens kan zich niet voorstellen dat hij in een land als Qatar woont, continu ten prooi is aan angst, en een leven leidt dat zoveel waard is als een kamelenkeutel. De rest van de wereld trekt zich daar geen reet van aan, en gaat in dat Qatar voetballen dat het een lieve lust is. Als je aan een voetbalbobo vraagt: ‘Ben je ervan op de hoogte dat in Qatar geen mensenrechten bestaan?’, dan antwoordt zo’n bobo: ‘We trekken ons alleen iets aan van voetbal, politiek bedrijven is onze taak niet.’ En de voetballers zelf, die kunnen het woord mensenrechten niet eens spellen, en het enige wat voor hen van tel is, is op z’n minst de kwartfinale halen, die gespeeld zal worden middenin de nacht, want overdag is het in Qatar voor de frêle voetballertjes te heet om hun wedstrijdje af te haspelen. Alsof je  niet net zo goed bij veertig graden in de schaduw de bal naast het doel kunt trappen.

De poulevorming is ondertussen bekend en Nederland moet het opnemen tegen Ecuador, Senegal, en Qatar zelve. In dit Qatar zelve heeft men van voetbal zoveel verstand als Welmoed Sijtsma van vaginaal klaarkomen, maar toch mag het land meespelen omdat het de organisator is van de hele zooi. Weet je wat leuk zou zijn? Dat Nederland de wedstrijd tegen Qatar weigert te spelen. Dat de staf en de voetballers in de mondiale pers zeggen: ‘Nee hoor, dat hele Qatar kan onze kloten kussen, tenzij ze daar eerst de martelkelders afschaffen, de dictatuur afschaffen, de moord op de gastarbeiders afschaffen, de onderdrukking van vrouwen afschaffen, en een Gay Pride organiseren in de hoofdstad Doha.’ Uiteraard zullen de Nederlandse staf en voetballers dat niet zeggen. Ze zullen spelen tot ze minstens de kwartfinale bereiken, en een tijdje daarna in een open bus door de Amsterdamse grachten mogen rijden, toegejuicht door duizenden onverschilligen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.