Leuk dat Remkes-rapport, maar wat gaat Rutte nu doen?

Leuk dat Remkes-rapport, maar wat gaat Rutte nu doen? 

14 oktober 2022 - 13:28

Eindelijk was het zover. Na maanden bakkeleien met boeren, natuurorganisaties, gemeenten, provincies en waterschappen presenteerde politiek pensionado Johan Remkes zijn stikstofrapport. Den Haag en zelfs de boeren leken tevreden, maar hoe lang dat zo blijft is afwachten.

Nu het hoge woord eruit is en de gemoederen ietwat bedaard, is het kabinet aan zet. Er moet een reactie komen van de partijen die volgens Remkes jarenlang “falend en zwalkend” beleid voerden. Vandaag zal die reactie komen en is voor heel Nederland duidelijk of Rutte IV de denklijn van Johan Remkes overneemt. Houdt de oh zo verbindende partij D66 vast aan de halvering van de veestapel? Staan de boerenredders van het CDA nog achter de “niet heilig”-uitspraken van partijleider Wopke Hoekstra?

Het valt te bezien. De boeren gaven in een onderzoek van landbouworganisatie LTO Nederland aan er geen vertrouwen in te hebben dat het kabinet de adviezen van Remkes overneemt. Wel kreeg het rapport van de stikstofbobo een krappe voldoende vanaf het platteland. Een voldoende, daar kan het huidige kabinet alleen maar van dromen.

Kijk hier De Hofbar terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml