Leuke roman

Leuke roman 

13 oktober 2020 - 15:12

M'n nieuwe roman, getiteld ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’, doet het prima in Vlaanderen en Nederland. Het is dan ook een van de boeken zoals ze tegenwoordig, behalve door mij, niet meer geschreven worden. Sterker nog, alle andere Vlaamse en Nederlandse romanschrijvers zijn vergeleken met mij complete sukkels, totale nitwits, idiote brabbelaars, en vaak ook nog homoseksuelen of allochtonen. Of lesbische wijven natuurlijk. De lesbische wijven proberen de hele letterkunde over te nemen, wat natuurlijk mislukt, omdat als regel één in het handboek der lesbische wijven staat: ‘Misluk in alles wat je onderneemt’. 

De rol van de lesbische wijven in de literatuur is ondertussen praktisch uitgespeeld, en op zich genomen door de transgenders. De belangrijkste ervan is Lucas Rijneveld, die vroeger Lucas Marieke Rijneveld heette, en nog vroeger Marieke Rijneveld. Ze is een meisje, doch in feite een jongen. Ze voetbalt graag, weet een goeie schuine mop te appreciëren, en rookt twaalf Cubaanse sigaren per dag. Deze dure rookwaar kan ze zich permitteren, omdat van haar roman ‘De Avond Is Ongemak’, meer dan 300.000 duizend exemplaren verkocht zijn, en als je weet dat de schrijver 2 euro per exemplaar ontvangt, dan kun je uitrekenen dat Lucas inmiddels minstens 600.000 euro op haar uitpuilende bankrekening heeft. Ze is zinnens om er een Maserati, een Piaget-horloge, en een eigen voetbalveld achter haar villa mee aan te schaffen.

Op dat veld zal ze met haar hobbyploegje, FC Trans, wedstrijden spelen tegen elftallen van flikkers, potten, en BN’ers. De aanvoerder van de BN’ers is Jort Kelder, die in de spits staat en praktisch nooit scoort, zodat het in z’n plaats moet gedaan worden door Eva Jinek, die voor zover haar dikke kont het toelaat, enorm snel acher de bal kan sprinten, om het lederen monster vervolgens tegen het net te deponeren. In het doel van de BN’ers staan Lange
Frans en Typhoon, die vinden dat elk elftal het recht moet hebben om twee keepers, bij voorkeur een witte en zwarte, op te stellen.

Maar ik had het over m’n eigen nieuwe roman, ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’. Reeds ontelbare lezers ervan hebben mij via diverse media laten weten dat ze het een meesterwerk vinden. Zo whatsappte Carice van Houten mij het volgende: ‘Lieve Herman, je nieuwe boek is een topper. Als het verfilmd wordt, mag ik dan de vrouwelijke hoofdrol spelen, en ik zeg maar half voor de grap: speel zelf de mannelijke hoofdrol, zodat we samen de vele seksscènes kunnen doen. We voelen ons sowieso tot elkaar aangetrokken. Ik hoop snel van je te horen, geile beer!’ Tevens ontving ik een mail van André Hazes, die me meldde: ‘Gachte Eer Brusseman, ik hebt je romaan gekreeg voor m’n jaardag van m’n vroeger minares Brigit Maaskant. Ik hebt al negen blatzeiden geleest. Wat een mooie boek! Ik zou zelf ook graagt een boek schreif. Kund u me daarbei helpt? Belt mij spoedigt, Andre.’

Dus zowel halve genieën als dubbele debielen lezen m’n werk, en daar kan ik alleen maar verheugd om zijn, en ik ben blij met m’n aanhoudende succes in Nederland. Het is voor Vlamingen al decennialang niet gemakkelijk om het in Nederland te maken, en tegenwoordig ben ik ongeveer de enige die daarin slaagt, wat niet abnormaal is, want welke andere Vlaming zou het in Nederland moeten maken? Als ik er één kan bedenken, dan is het de komiek Philippe Geubels, maar ja, die haat Nederlanders, en zou liever succes hebben in Tasmanië dan in Nederland.

Beste Nederlanders, vergeet Geubels en alle andere Vlamingen, behalve mij, en ga rustig door met volop m’n boeken te kopen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.