Leuke verjaardag: met pa mee uit stelen
Raar

Leuke verjaardag: met pa mee uit stelen.

Een jonge man uit Arnhem heeft van palief een wel heel bijzonder verjaardagscadeautje gekregen. Voor zijn achttiende verjaardag mocht hij met vader en broer mee op dievenpad. Vandaag diende de zaak voor de rechtbank, de officier van justitie eist vrijspraak voor de achttienjarige.

De officier van justitie is namelijk van mening dat de rol van de jongste telg uit het criminele gezin te verwaarlozen is. Het drietal sloeg vorig jaar op 17 december toe. Bij een homo-ontmoetingsplaats gijzelden ze een man, jatten ze zijn telefoon en portemonnee, pinden ze met zijn pas 860 euro om hem vervolgens doodleuk te dwingen een hapje mee te gaan eten in een cafetaria. 

"Het gebeurde allemaal onder dwang van onze vader", verklaarde de 18-jarige Arnhemmer aan de rechter. Zijn oudere broer verklaarde "bang te zijn" voor hem. Tegen de broer is wel één jaar cel geëist, waarvan 193 dagen voorwaardelijk. De overige dagen heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Pa is ondertussen overigens nog steeds op vrije voeten. Hij verblijft momenteel in het buitenland en tegen hem is een arrestatiebevel uitgevaardigd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak, weet de Gelderlander.

Alle artikelen geladen. Overzicht →