Leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker
Binnenland

Leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker.

Wie de Belastingdienst-slogan 'leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker' ooit heeft bedacht heeft ze niet alle tien op een rijtje. 

Naast het feit dat zo'n beetje elke Nederlanders zich het apelazerus schrikt wanneer er een blauwe brief/ DigiD-melding tot hem/haar/het komt, is de vereniging geldgraaierij ook niet erg goed in het innen van afhandig gemaakt geld.

Zo bleken computersystemen in het verleden meermaals te haperen (overbelasting, niet up to date) en nu blijkt er wederom iets niet in de haak. De Belastingdienst doet verwoede pogingen u tegemoet te komen bij het invullen van uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Kijk uw aangifte goed na

Leuk, denkt u dan. Kost u minder moeite. De werkelijkheid is echter anders. De Belastingdienst roept u op de vooraf ingevulde aangifte goed te controleren, want "zij kunnen niet alles weten". Doe dan ook niet alsof jullie alles weten en laat mensen het zelf doen. De auteur van dit artikel is trouwens opgevoed met het principe 'doe iets goed, of doe het niet'. Half werk leveren is geen optie.

Betekent voor u: wegwijs worden in het gegoochel met cijfertjes, want anders weer blauwe brief met naheffing = betalingsregeling = kudt humeur. Nu kunt u dus nog meer moeite doen, want eventuele fouten nakijken kost meer tijd dan het zelf doen/laten doen. Veel succes met het werk van de Belastingdienst verbeteren en we hopen dat u veel centjes terugkrijgt. 

U heeft maximaal tot 31 december 2022 de tijd om aangifte te doen, afgaande op de tabel die op www.belastingdienst.nl te vinden is. Tenminste, wanneer u geen bericht krijgt dat u aangifte moet doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →