Upd: Graus woest op 'ideeën jattende' Eerdmans
Binnenland

Upd: Graus woest op 'ideeën jattende' Eerdmans.

Eigenaren die bewust of onbewust hun huisdieren mishandelen of verwaarlozen, zouden als het aan de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans ligt de rest van hun leven een verbod op het hebben van huisdieren moeten krijgen.

Samen met de wethouders uit Amsterdam, Utrecht en Den Haag wil hij met de minister gaan babbelen om dit huisdierverbod in te voeren.

Nu is het nog zo dat een rechter bijvoorbeeld na een mishandeling van een dier, behalve een boete, ook een tijdelijk houdverbod kan opleggen. "Maar als iemand zich weer goed gedraagt, mag hij of zij weer een huisdier nemen", aldus Eerdmans.

Kansloze bedoeling natuurlijk. Daarom zou het treffender zijneen zero tolerance-beleid in te voeren: "Wie zijn dier mishandelt, of verwaarloost, heeft het recht op dieren verspeeld. Hij of zij mag dan niet nogmaals een poging wagen."

Hoe Eerdmans dit beleid wil gaan handhaven is overigens niet helemaal duidelijk.

Update 

Dion Graus (PVV) is woest. Het huisdierenverbod heeft hij namelijk bedacht, verdorie elf jaar geleden al: "Eerdmans jat mijn idee. Ik roep al jaren dat er zo'n verbod moet komen."

Het het is bovendien niet de eerste keer dat Eerdmans en Graus omwille van het dierenwelzijn uit dezelfde vijver vissen: "Hij heeft al meer dierenplannen van mij gejat. Bij de invoering van de dierenpolitie deed hij dat ook al", aldus Graus tegen RTL Nieuws.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →