Levenslang na schietpartij Zweeds restaurant
Buitenland

Levenslang na schietpartij Zweeds restaurant.

In Zweden zijn twee mannen veroordeeld tot levenslange celstraffen voor een dubbele moord. Het duo was betrokken bij een schietpartij vorig jaar in een restaurant van de stad Göteborg, waarbij acht anderen gewond raakten.

De aanslag, volgens The Local vermoedelijk als gevolg van een bendeoorlog, vond plaats op 18 maart bij het Varvaderstorget Plein van de wijk Biskopsgarden. Het publiek zat een voetbalwedstrijd te kijken toen de criminelen binnenstormden en met volautomatische wapens het vuur op de bezoekers openden. 

De 28-jarige Adam Abdulahi en Ahmed Warsame (25) kregen vandaag beide levenslang voor hun rol in het bloedbad. Drie andere mannen werd 14 jaar cel elk opgelegd, omdat zij onder de 21 waren ten tijde van het misdrijf. Nog eens drie personen ontvingen tussen de 14 en 7 jaar detentie voor ondersteunende rollen.

Alle veroordeelden hebben stelselmatig ontkend iets met de schietpartij van doen te hebben. Daarom was het voor de rechtbank lastig om te bepalen wie welke rol gespeeld had - schutter, wachtpost, enz.

De aanslag trok veel aandacht in Zweden. Premier Stefan Löfven bracht zelfs een bezoekje aan het beschoten restaurant.

Criminaliteit is een fors probleem in Göteborg. Bij andere schietpartijen in de stad werden vorig jaar zeven mensen vermoord. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →