Levenslang voor Britse 'tienersoldaat van IS'
Buitenland

Levenslang voor Britse 'tienersoldaat van IS'.

Opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen. Een Britse rechtbank heeft de zeventienjarige Lloyd Gunton veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij wilde plannen had bij een concert van Justin Bieber met een voertuig op de mensenmassa in te rijden, een maand na de aanslag in Manchester bij het concert van Ariana Grande.

Door adequaat handelen van de politie werd een bloedbad voorkomen. Bij een huiszoeking werden een klauwhamer, een mes en zelfs een 'martelarenbrief' aangetroffen.

De aanhanger van de religie van de vrede bestempelde zichzelf als 'soldaat van IS' en zou het concert van Bieber hebben uitgekozen uit onvrede jegens de Britse regering, die naar de mening van Gunton "doelen in Syrië en Irak blijft bombarderen.

Ook zou hij zeer uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar de veiligheidsmaatregelen rondom het concert van het Canadese tieneridool, zo weet The Guardian.

Tegenover de rechtbank ontkende de 'soldaat van IS' plannen voor een eventuele aanslag. Hij verdwijnt tenminste elf jaar achter de tralies

Alle artikelen geladen. Overzicht →