LGBTQ-gemeenschap boos op Belgische asielminister
Buitenland

LGBTQ-gemeenschap boos op Belgische asielminister.

Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft weinig op met "mannen die zich schminken, die hun wenkbrauwen epileren, die lingerie dragen, die een sacoche dragen en zwanger worden. In een Facebookpost van gisteren vraagt hij zich af of de wereld doordraait of dat dat soms aan hem ligt?

Daarna volgde een lofzang over 'de echte man'. Zijn stelling was duidelijk: "Lang leve de man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen."

Dit bericht kwam hem op een massa-verontwaardigings bombardement met een kracht van 8.4 op de schaal van Richter te staan. Direct kwamen de Facebook-ridders met gewapend toetsenbord eraan. Ze noemden Francken homo- en transfoob. Wat dat ben je als je een andere mening hebt dan wat de politiek correcte maatschappij je probeert op te dringen.

Goed. Hieronder ziet u hoe Francken toch enigszins beïnvloed wordt door de negatieve haatreacties die hij krijgt. Hij kliedert er daarom wat aardige zinnetjes bij, die zijn boodschap wat moet doen afkalven. Het heeft niets geholpen, de Facebookridders hadden hem toen al op de korrel. Niet veel later heeft hij het bericht helemaal verwijderd. Sterk staaltje ruggengraat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →