Lichaam Oerlemans via Tripoli naar Nederland
Binnenland

Lichaam Oerlemans via Tripoli naar Nederland.

Het lichaam van de gisteren doodgeschoten persfotograaf Jeroen Oerlemans in Libië wordt eerst naar Tripoli gebracht voordat het naar Nederland wordt vervoerd. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bevestigd. 

Normaal duurt het lang voordat lokale autoriteiten het lichaam vrijgeven, maar bij Oerlemans ging dit vrij snel, zijn lichaam is vandaag al afgestaan. Vooral door de onrustige situatie in Libië wordt het stoffelijk overschot van Oerlemans eerst naar de hoofdstad vervoerd. Hier nemen Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade de operatie over, weet BN De Stem. Hierna zal het lichaam naar Nederland vervoerd worden.

Het is volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken nog niet te zeggen wanneer Oerlemans in Nederland aankomt. Wel gaan ze er alles aan doen om het lichaam zo snel mogelijk hierheen te halen. Oerlemans werd tijdens zijn verslag van de strijd tussen regeringstroepen en strijders van terreurbewegingen geraakt door een kogel in zijn hart door een strijder van IS. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →