Lief! VVD en Partij voor de Dieren vinden elkaar op Dierendag

Lief! VVD en Partij voor de Dieren vinden elkaar op Dierendag 

04 oktober 2022 - 13:45

Wat schattig! Het is vandaag Dierendag en daar is ook in de politiek aandacht voor. Partij voor de Dieren en de VVD hebben elkaar nu gevonden in een plan om huisdieren beter te beschermen, door de Wet Dierenmishandeling aan te scherpen willen ze alle dierenbeulen levenslang het recht te ontzeggen om nog dieren te houden.

Want dierenbeulen zijn er, ook in ons kleine kikkerlandje. Nu is alleen een tijdelijk houdverbod mogelijk, maar de PvdD en VVD willen nu dat dit verbod permanent wordt als ze herhaaldelijk in de fout gaan. 

Ook moet de import van en handel in honden en katten die zijn doorgefokt op schadelijke uiterlijke kenmerken, worden verboden. Een fokverbod is er al, maar toch wordt er nog gehandeld in doorgefokte dieren, omdat die uit het buitenland komen.

Het gaat bijvoorbeeld om honden die zijn gefokt met zeer korte snuiten, die daarom niet goed kunnen ademen of stofwisselingsproblemen hebben. Andere hondjes zoals chihuahua's hebben vaak hoofdpijn omdat ze te kleine schedels hebben. Ook sommige raskatten hebben groeistoornissen of huidproblemen, aldus de partijen. Ze willen daarom de grenzen sluiten voor honden en katten die niet in Nederland gefokt mogen worden.

Daarnaast willen de partijen ook nog eens dat net als honden, ook katten worden gechipt. Zo moet het makkelijker worden om uw vermiste poes terug te vinden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml