'Liegen en de wet overtreden: overheid mocht alles doen dankzij corona-angst'

'Liegen en de wet overtreden: overheid mocht alles doen dankzij corona-angst' 

27 mei 2021 - 12:38

Dat hebben we kunnen merken, als u er goed over nadenkt: "Alles wat de overheid doet is blijkbaar gerechtvaardigd als angstig publiek gezondheid boven alles stelt: inclusief het liegen, het angst aanjagen en het overtreden van de wet", beweert politicoloog en Herstel NL-voorzitter Robin Fransman.

Dat zegt hij in de nieuwe aflevering van de PowNed-podcast OP Z'N KOP met Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman. Fransman kwam op een gegeven moment met Herstel NL in actie tegen het coronabeleid van het kabinet. De groep stuitte daarbij op veel weerstand van zowel de politiek als wetenschappers. Tot doodsbedreigingen aan toe.

Fransman luidt de noodklok want het is natuurlijk wachten op een volgend virus. Het overgrote deel van Nederland heeft de lockdown en overige maatregelen voor zoete koek geslikt en wat betekent dit voor de toekomst? "We hebben in de media gezien dat redacties er bewust voor kozen om het overheids-narratief te verspreiden en alle kritiek tegen te houden. We hebben er als samenleving voor gekozen om jongeren en kinderen te beschadigen. We hebben mensen onteigend zonder compensatie van de geleden schade." 

"Wat doen we nou als er in Singapore drie mensen komen te overlijden door een nieuw virus. Gaan we dan preventief in lockdown? Ik denk van wel. Op het moment dat je zegt gezondheid boven alles. Dan is het ook 'logisch' dat je vrijheid opoffert, dat je kinderen opoffert. Politiek heeft ingezien dat angstig publiek gezondheid boven alles stelt. En dan is alles geoorloofd", aldus Fransman.

Luister hier naar de nieuwe aflevering van OP Z'N KOP!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.