Zwerfhondje volgt hardloper 169 km lang
Buitenland

Zwerfhondje volgt hardloper 169 km lang.

Voor degenen wiens ochtend nogal stroef begint: hier is (inmiddels oud) nieuws wat warmte in jullie harten brengt. Voor liefde doen we alles. Dat dacht een zwerfhond blijkbaar ook, in de Gobi-woestijn in China. Hij zag mensen rennen bij een ultramarathon in de Gobi-woestijn in China, koos een potentieel nieuw baasje uit en rende er dagenlang achteraan: 169 kilometer lang.

Het is nog steeds een raadsel waar dat kleine hondje midden in die godvergeten woestijn ineens vandaan kwam. Hij verscheen bij de start van de marathon, liep een eind met een groep Amerikanen mee en kreeg op de tweede dag de Schotse renner Dion Leonard op het oog. Die dacht dat de pup de lange tocht van een week niet zou halen. 

Klein, harig marathongezelschap

Onderweg gaf Leonard haar af en toe wat water en vlees. De hond bleef maar bij hem, de andere honderd deelnemers interesseerde 'Gobi' niet. De twee bleven samen rennen. Soms rende de hond voor hem uit om hem aan te moedigen, op andere momenten droeg Leonard haar een eind en tilde Gobi over het water. Helaas werden de vierde en de vijfde stadia met soms 50 graden celsius te zwaar voor de hond, waardoor organisatoren van de marathon de hond met de auto naar de finish brachten. Daar wachtte Gobi al kwispelend op zijn nieuwe baasje. De Edinburger eindigde volgens The Washington Post als tweede. De organisatoren gaven zowel Leonard als Gobi een medaille.

Home is where the dog is

Het zou de duurloper 6.500 dollar (5813,95 Euro) gaan kosten om zijn nieuwe adoptiediertje mee naar Schotland te kunnen nemen, wegens de benodigde medische onderzoeken, quarantine en papierwerk. Leonard en zijn vrouw begonnen een crowdfundingsactie om de hond, wiens leeftijd, ras of medische achtergrond niet bekend is, naar zijn nieuwe thuis te halen. Het donatiedoel werd ruimschoots overschreden. Helaas duurt het maanden voor de hond eindelijk naar Schotland kan, maar de 41-jarige Schot en zijn vrouw hopen op een leuk kerstcadeau.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →